جزئیات خبر

بازآفرینی شهری یکی از مباحث روز دنیا است/ بافت‌های ناکارآمد یکی از مسائل اساسی مشهد است

بازآفرینی شهری یکی از مباحث روز دنیا است/ بافت‌های ناکارآمد یکی از مسائل اساسی مشهد است-سید عبدالله ارجائی شیرازی

بازآفرینی شهری یکی از مباحث روز دنیا است/ بافت‌های ناکارآمد یکی از مسائل اساسی مشهد است

شهردار مشهد گفت: امروز بحث بازآفرینی شهری یکی از مباحث روز دنیا است،بافت‌های ناکارآمد و کم‌توان یکی از مسائل اساسی شهرهای بزرگ از جمله شهر مشهد هستند که به دو دسته حاشیه‌نشینی و بافت‌های دارای ارزش تقسیم می‌شود.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، "سید عبدالله ارجائی" در مراسم تکریم از فرهیختگان و دست‌اندرکاران تدوین برنامه تحولی شهرداری مشهد، اظهار کرد: در عصر حاضر اداره کلان‌شهری مانند مشهد با تکیه بر قوای فکری و ذهنی تعداد محدودی به عنوان مدیران آن شهر ممکن نیست، اگر این اصل را بپذیریم، جایگاه مشورت گرفتن و هم‌فکری در عرصه‌های متنوع مدیریت شهری بروز پیدا می‌کند.
وی افزود: شهرداری بیشترین لبه خدمتی مماس با مردم را در بین تمامی دستگاه‌های اجرایی دارد و پهنه و عمق زیادی را در بر می‌گیرد کما اینکه تاثیر یک تصمیم در سیستم مدیریت شهری برخی مواقع باعث دگرگونی زندگی عده‌ای در یک پهنه وسیع از شهر می‌شود.
شهردار مشهد بیان کرد: افرادی که بیشتر آگاه هستند این موضوع را تایید می‌کنند که چقدر تصمیمات این سازمان می‌تواند در زندگی افراد تاثیرگذار باشد، تصمیماتی که اگر مورد نقد و بررسی و چکش کاری قرار نگرفته باشد می‌تواند تبعات هولناکی از خود بروز دهد.
ارجائی خاطرنشان کرد: با این شرایط در دوره ششم تصمیم گرفتیم که در کنار معاونت برنامه‌ریزی که یک هماهنگ‌کننده و یک مغز اجرایی در شهرداری است، دفتر پشتیبانی را تاسیس کنیم، البته وظیفه دومی هم تحت عنوان سنجش توفیق دارد تا تصمیماتی که در خارج از شهرداری گرفته می‌شود، در جایی با هماهنگی مدیران سابق ارزیابی شود که این برنامه در زمان انتخاب شهردار به شورای شهر ارائه شد که مقاومت‌هایی نیز سر راه این گفتمان بود و هست و عجیب است که در عصر دانش این مقاومت‌ها انجام می‌شود.
وی اضافه کرد: ممکن است برخی وسعت کار شهرداری را درک نکرده یا بر لزوم خرد جمعی پی نبرده باشند، اولین گام تاسیس این ساختار در شهرداری بود و گام دوم وظیفه‌مند کردن معاونت برنامه‌ریزی و ارتباط بی‌واسطه با اهل دانش است لذا این برنامه را بهانه قرار دادیم تا ارتباط با تیم مدیریت اجرایی و پشتیبانان تصمیم برقرار شود، لذا ساختاری که مشاهده کردیم در طول چند ماه شکل گرفت.
شهردار مشهد ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر نمی‌توان برای ۲۰ سال دیگر تصمیم گرفت، تصریح کرد: این مساله مغایر با نگاه‌های طویل المدت نیست اما اگر بخواهیم برنامه‌ای تدوین کنیم که چارچوب آن در ۲۰ سال آینده ثابت بماند، عجیب است. فرایند ارزیابی و بازخوردگیری باید آغاز شود تا بتوانیم اصلاحات را انجام دهیم و این مساله باید تکرار شود تا تفاوت بین تصمیم اجرایی و علم و دانش میل به صفر کند.
ارجائی با بیان اینکه این فاصله بسیار در کشور ما زیاد است به همین دلیل برخی از اقدامات هنوز به پایان نرسیده و دارای اشکالات است، گفت: انتظار من از معاونت برنامه‌ریزی و جمع عزیزانی که امروز در این جلسه حضور دارند این است که این فرایند ادامه پیدا کند البته ممکن است به این طراحی نقد داشته باشید که ایرادی ندارد اما مهم ارتباط است که نباید قطع شود.
وی ادامه داد: امروز بحث بازآفرینی شهری یکی از مباحث روز دنیا است. بافت‌های ناکارآمد و کم توان یکی از مسایل اساسی شهرهای بزرگ از جمله شهر مشهد هستند که به دو دسته حاشیه‌نشینی و بافت‌های دارای ارزش تقسیم می‌شود. لطفا به بافت‌های ناکارامد درون شهری و برون شهری دقت کنید، در اطراف یک معبر با عرض سه متر، دو ساختمان چهار یا پنج طبقه وجود دارد که هر طبقه دارای دو واحد است و سهم العرصه هر واحد کمتر از دو متر و استحکام بنا وجود ندارد و احتمال زیاد فوندانسیون نیز ندارد و با چند ستون درون خاک اسکلت را نصب کرده‌اند و با دستگاه‌های جوشکاری ضعیف جوشکاری شده است.
شهردار مشهد اظهار کرد: حتی در برخی از موارد بتن‌ریزی به خاطر عدم دسترسی انجام نشده است. با این سطح درآمدی و توان بازپرداخت قسط، و این قیمت زمین در مشهد و احتمال زلزله و روی گسل بودن، راه حل شما چیست؟ در این موارد باید نقطه اتصال جامعه علمی و مدیریت شهری گسترش پیدا کند تا برای اجرا دیر نشود.
ارجائی با طرح این سوال که مشهد فردا کجا است و چه مختصات و جمعیتی دارد؟ بیان کرد: از دولت نهم تا سیزدهم به دنبال ساخت مسکن در نقاط اقماری هستند تا قیمت زمین از قیمت تمام شده مسکن کسر شود، آیا این سیاست درست است؟ هزینه تمام شده و ساخت در نقاط اقماری کمتر از قاسم آباد است؟ به استاندار خراسان رضوی نیز گفته‌ام که بدون قیمت زمین و پروانه، خانه بسازید، باید زیرساخت‌هایی مثل بیمارستان و مدرسه و آب و دانشگاه و... نیز ایجاد کنید. فارغ از این مسائل باید مردم را برای رفتن به این مناطق راضی کنید.
وی افزود: مردم دوست دارند سرپناه 30 متری در حاشیه شهر مشهد داشته باشند اما آپارتمان 70 متری در آنجا نداشته باشند. شهرک بینالود مربوط به دوره نهم است. بررسی کنید ببنید چند درصد جمعیت گرفته و چقدر زندگی کیفیت دارد؟

شهردار مشهد با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم مشهد نیاز توسعه شهر به سمت شرق است، خاطرنشان کرد: اکنون فاصله دورترین نقطه غربی شهر تا حرم‌مطهر روی نقشه ۱۷ کیلومتر است و در سمت شرق ۶ کیلومتر و این یعنی حرم‌مطهر نه تنها در مرکز نیست بلکه در حاشیه شهر قرار گرفته است.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

پر کردن تمامی فیلدها الزامی است!

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
لیست علاقه مندی ها 0